Ruimte geeft Rust

wie ben ik?

Druk, druk, druk. Van hot naar her. Bellend in de auto op weg naar mijn volgende afspraak. Vlug nog wat aantekeningen maken, de uitwerking komt later wel. Snel naar huis, eten koken, kinderen hebben aandacht nodig. Iets waar ik eigenlijk geen tijd voor heb.  Het aanrecht aan de kant, kinderen naar bed en dan eindelijk… kan de laptop weer opengeklapt worden. En doorrrr!!!!!  

 

Zo zagen een tijd lang mijn werkdagen eruit. Leuk joh! ja, echt heel energie gevend. Vanaf de buitenkant leek het fantastisch met mij te aan. Mooie leaseauto, goed salaris. Ja hoor, zij heeft het prima voor elkaar! Echter, van binnen ging het steeds slechter met mij.

 

Ik was best goed in doen alsof ik het allemaal op de rit had. Mijn geest hield mij lange tijd voor de gek en bleef zeggen dat het vanzelf wel beter zou worden. Niets was minder waar.  

 

Na een flinke burn-out en een aantal jaren later overspannen te zijn geweest was ik er helemaal klaar mee! Ik ging naar mijn gevoel luisteren en liet me niet langer meer meeslepen door ‘mijn omgeving’. Ik maakte een mood-board met als titel: volg je hart.

 

In mijn werk als HR adviseur haalde ik onvoldoende voldoening. Ik wilde écht wat voor mensen betekenen. Na mijn omscholing tot Professional Organizer en Stresspreventie coach ging ik doen waar mijn hart sneller van ging kloppen. 

Vrouwen die controlfreak zijn (in de positieve zin van het woord), lekker perfectionistisch zijn, een drukke baan hebben en daarnaast ook nog een gezin draaiend moeten houden, hebben het niet altijd even gemakkelijk. Het is aan mij om ervoor te zorgen dat ze nog steeds controle kunnen blijven houden en nog steeds de kwaliteiten kunnen blijven benutten vanuit hun perfectionisme. Maar dat weten in te zetten op een gezonde manier! Om te voorkomen dat ze zich lam rennen in de rat race en als straks de kinderen de deur uit zijn zich ineens bewust worden van het feit dat het leven is doorgegaan. 

Daarom is ook mijn motto: CARPE DIEM
Pluk de dag, iedere dag opnieuw. Dat betekent niet dat alles leuk moet zijn, integendeel. Het betekent voor mij wél dat je leven leuker wordt als je bewust keuzes kunt maken, zodat je uit die overleef stand komt en geniet van wat voor jou belangrijk is.

Ik word omschreven als kundig, betrokken, betrouwbaar en toegankelijk. Ik hou van een gedegen plan en ga daarbij doelgericht aan de slag. Het liefst werk ik met vrouwen die, net als ik, voldoening halen uit hard werken, maar die daarnaast ook het fun gehalte op peil kunnen houden. Ze weten welke prioriteiten ze hebben in het leven, alleen lukt het even niet om daar naar te handelen.

 

Typisch Janneke!
Omdat ik het toch heb over mijn eerlijke verhaal, gelijk maar met de billen bloot! Zodra ik mijn werkdag heb afgesloten trek ik mijn ‘oude kloffie’ aan. Ik ben verslaafd aan chocola en vind het heerlijk om in de auto keihard mee te zingen met de muziek. Ik vind dan ook van mezelf dat ik best wel goed kan zingen. 🙂 Daar denkt mijn gezin anders over, dus beperk ik het tot in de auto. Ik kan genieten van héle kleine dingen om mij heen, waardoor ik ook wel eens hardop tegen mezelf zeg dat het leven zo mooi is. Verder ben ik niet echt een ochtendmens en vind ik het irritant als mij voor 08:00 uur vragen gesteld worden van waar iets ligt in huis… Naar de sauna gaan is voor mij een cadeau en ik kan ontzettend genieten als ik in het weekend in en om huis aan het aanrommelen ben.

 

Genoeg over mij! Ik ben  heel benieuwd naar jouw eerlijke verhaal. Laat het me weten in het contactformulier hieronder.

 

Liefs,
Janneke  

Ondernemers en professionals geholpen

Papieren versnipperd

Documenten gelezen

Kopjes thee gedronken

Neem contact op met mij